به گزارش خبرنگار راوی کار، دومین جلسه حضوری کمیته بیمه و درمان تأمین اجتماعی سراسر کشور در سال ۱۴۰۳، صبح امروز پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ در تالار اجتماعات بیمارستان شهید چمران ساوه با حضور برخی دبیران اجرایی خانه کارگر و نمایندگان کمیته درمان در استانها، معاون امور استانهای خانه کارگر جمهوری اسلامی، معاونان و مدیران ارشد سازمان تأمیناجتماعی کشور برگزار شد.
این نشست با دستور جلسه: تحلیل و بررسی مسائل حوزه درمان، بررسی مسائل و مصوبات مهم کمیته بیمه و درمان، نیازسنجی استانها و شهرستانها در حوزه احداث و یا تکمیل پروژههای درمانی از جمله بیمارستان و … و اقدامات اصلاحی و بهبود دهنده اخیر سازمان تأمیناجتماعی در حوزه درمان، تشکیل گردید.
در ابتدا، دکتر روحالله سهرابی مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزی، ضمن خیر مقدم به حاضرین، آماری از عملکرد درمانی در استان ارائه نمود.
وی کوتاه شدن پرداخت اسناد پزشکی را از مهمترین اقدامات صورت گرفته در استان مرکزی دانست.
سپس به مناسبت فرا رسیدن ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع) توسط دو تن از هنرمندان استان مرکزی اشعاری سروده شد که مورد تشویق حاضران قرار گرفت.
در ادامه، میرزایی دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه نیز به میهمانان خیر مقدم گفت و از همکاری تامین اجتماعی استان و مدیریت بیمارستان شهید چمران در برگزاری این نشست، تقدیر نمود و خواهان حل مشکل «ام آر آی» و «سنوگرافی» بیمارستان چمران با مشارکت شرکتهای مستقر در استان به خصوص شرکتهای تابعه هلدینگ شستا در قالب مسئولیتهای اجتماعی صنعت شد.
حسن صادقی رئیس کمیته بیمه و درمان، دیگر سخنران این جلسه بود که در بخشی از صحبتهای خود، بیان نمود: دلیل برگزاری این جلسه در ساوه، گزارشهایی بود که در جلسات پیشین از کمبودهای امکانات درمانی استان مرکزی مطرح شده بود و امیدوارم که برگزاری این نشست باعث رفع مشکلات مذکور شود.
وی سپس خطاب به دکتر اسلامی، معاون درمان تامین اجتماعی کشور، خواهان ارائه آمار پیگیری و تحقق مصوبات جلسهی قبل شد.
صادقی، درمان مستقیم را بهترین راهکار دانست و گفت: با این ساختار سنتی، سخت است که بتوان این مسیر را ادامه داد و مستلزم راهکارهای جدید و تجدیدنظر است. زیرا شرایط موجود، نه کیفیت لازم و نه رضایت جامعه تحت پوشش را به همراه دارد.
وی یکی از چالشهای مراکز درمانی را، مشکل دریافتیهایشان و تاخیر در تسویه حسابها دانست و خواهان کاهش این زمان شد.
دکتر احمدرضا خزاعی، معاون مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمیناجتماعی نیز توضیحاتی در خصوص اقدامات صورت گرفته و در حال اقدام تشریح نمود.
وی با اشاره به صحبتهای حسن صادقی، به ارائه راهکارهایی کارشناسی شده به مدیرعامل سازمان و سپس هیأتمدیره سازمان جهت اتخاذ تصمیمات لازم اشاره نمود.
سپس، امیری از خانه کارگر استان مرکزی، کاظمی از اصفهان، ابوالفضل چگینی از قزوین، حاجیزاده از کاشان، میرحسینی از یزد، باقری از خرمآباد، موسیوند از لرستان، هاشمی از اراک، اصلانی از همدان، سلطانی از پاکدشت تهران، مظاهری از ورامین، ذوالفقار شریعت از خوزستان، صفری از کردستان، نصیری از قم، خانم سیما اصغری از آذربایجان شرقی، حاجی زاده از هرمزگان، زند بروجرد و میرحاج از سمنان به بیان مشکلات حوزه درمان استانهای خود اشاره کردند و خواهان برطرف نمودن سریع معضلات موجود شدند.
آنچه آنان به صورت متفقالقول به آن اشاره کردند، عدم بهرهوری از سرمایههایی است که خود در سالهای متمادی پسانداز کردهاند و خواهان ارج نهادن به جایگاه بازنشستگان تامین اجتماعی و رفع تنگناهای بیمه و خدمات درمانی شدند.
دکتر اکبر قربانی (عضو کارگروههای درمان دبیرخانه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و دبیر کمیته بیمه و درمان اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری)، نیز، بیانات مبسوطی را ارائه نمود و قرار شد موضوعات مطرح شده در جلسه را به صورت مکتوب به معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی ارسال و پیگیری نماید.
پس از بیان مشکلات بیمه و درمان استانها، دکتر مهدی اسلامی معاون درمان سازمان تأمیناجتماعی توضیحاتی ارائه نمود.
وی گفت: یکی از مشکلات آینده جامعه، افزایش جامعه ی سالمندان خواهد بود که لاجرم تامین اجتماعی نیز متاثر از آن خواهد شد.
دکتر اسلامی، ادامه داد: در سالنامه سال گذشته وزارت بهداشت، عملکرد مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی جایگاه خوبی کسب کردهاند اند ولی باید شاهد اتفاقات مثبت درون و برون سازمانی باشیم تا از مشکلات عنوان شده، کاسته شود.
وی گفت: جامعه پزشکی ما، جامعهای سالم و فداکار است که نباید عملکرد تعدادی پزشک متخلف، به آن خدشه وارد نماید. طبق آمار وزارت بهداشت، ۶.۰۷ درصد تختهای کشور مربوط به مراکز بیمارستانی سازمان میباشد. در دو بخش سرپایی و بستری در سالهای اخیر در مراکز ملکی، آمار قابل ملاحظهای داشتیم.
دکتر اسلامی ادامه داد: در جذب و نگهداشت پزشک، نظام پرداخت را تغییر دادیم، الان خروجی پزشکی ما صفر شده و بحث استخدام پزشکان کلید خورد که بیش از ۱۰۰۰ پزشک را استخدام کردیم.
در مراکز ملکی در صددیم با ارائه راهکاری، شأن بازنشستگان را جهت نوبت گیری نگه داریم و اگر جایی اشکالی دارد، ما مقصر نیستیم. یک سری الزامات و قانونها هست که ما را ناچار به برخی تصمیمات میکند.
دکتر اسلامی در پایان، در پاسخ به مطالبه نماینده کمیته درمان خوزستان مبنی بر شبانه روزی نمودن پلی کلینیک بیمارستان قدیم آبادان، گفت: با این موضوع موافقم و در صورت موافقت هیأت امنای سازمان، اجرایی خواهد شد ولی در خصوص راهاندازی مرکز تخصصی دندانپزشکی در اهواز، در صورت فراهم شدن شرایط، در اهواز و چند شهر دیگر کشور انجام خواهد شد.
Monday, 3 February , 2025